Kiszenie żywności
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
nieokreślona
(1)
Placówka
Skrzyszów - Wypożyczalnia
(1)
Pogórska Wola - Wypożyczalnia
(1)
Autor
Katz Sandor Ellix (1962- )
(1)
Kotarski Bartłomiej Marcin
(1)
Nowakowska Kaja
(1)
Pollan Michael (1955- )
(1)
Ruszkowska Małgorzata (1979- )
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Kobieta
(1967)
Powieść amerykańska
(1332)
Rodzina
(1213)
Przyjaźń
(1125)
Tajemnica
(1093)
Kiszenie żywności
(-)
Miłość
(1079)
Relacje międzyludzkie
(818)
Powieść polska
(770)
Śledztwo i dochodzenie
(648)
Powieść angielska
(625)
Zwierzęta
(615)
Zabójstwo
(585)
Lektura szkolna
(577)
II wojna światowa (1939-1945)
(488)
Literatura polska
(480)
Uczucia
(476)
Rodzeństwo
(449)
Sekrety rodzinne
(441)
Życie codzienne
(441)
Dzieci
(430)
Magia
(419)
Nastolatki
(413)
Trudne sytuacje życiowe
(413)
Małżeństwo
(406)
Powieść młodzieżowa amerykańska
(364)
Powieść młodzieżowa polska
(362)
Poezja dziecięca polska
(361)
Dziewczęta
(350)
Opowiadanie dziecięce polskie
(344)
Poezja polska
(341)
Boże Narodzenie
(335)
Osoby zaginione
(332)
Policjanci
(320)
Wybory życiowe
(318)
Relacja romantyczna
(313)
Żydzi
(313)
Historia
(304)
Literatura
(300)
Materiały pomocnicze dla szkół
(285)
Matki i córki
(261)
Powieść młodzieżowa angielska
(250)
Podróże
(249)
Język polski
(237)
Pisarze polscy
(235)
Psy
(233)
Ludzie a zwierzęta
(231)
Dziennikarze
(213)
Literatura dziecięca polska
(208)
Poradniki
(203)
Samotność
(201)
Arystokracja
(198)
Koty
(198)
Śmierć
(198)
Uczniowie
(197)
Chłopcy
(195)
Uprowadzenie
(189)
Zemsta
(189)
Poszukiwania zaginionych
(187)
Seryjni zabójcy
(187)
Wakacje
(181)
Opowiadanie polskie
(175)
Dziecko
(174)
Dziadkowie i wnuki
(170)
Polacy za granicą
(170)
Pisarze
(168)
Władcy
(168)
Zakochanie
(165)
Ojcowie i córki
(162)
Marzenia
(150)
Humor
(149)
Czarownice i czarownicy
(144)
Wsie
(143)
Dojrzewanie
(141)
Filozofia
(141)
Samorealizacja
(139)
Kucharstwo
(137)
Lekarze
(136)
Obyczaje i zwyczaje
(136)
Przyroda
(136)
Sztuka
(135)
Mężczyzna
(132)
Przestępczość zorganizowana
(131)
Wojna 1939-1945 r.
(131)
Kłamstwo
(130)
Pamiętniki polskie
(130)
Wojsko
(124)
Kultura
(123)
Młodzież
(122)
Spisek
(122)
Wojna
(121)
Dramat polski
(119)
Ludzie bogaci
(119)
Strach
(117)
Trauma
(117)
Polityka
(116)
Zdrada
(116)
Śmierć bliskiej osoby
(113)
Las
(112)
Władza
(112)
Powieść francuska
(111)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(2)
Poradnik
(1)
Publikacja bogato ilustrowana
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Gorący trend kulinarny, który podbija programy śniadaniowe, magazyny kulinarne, prestiżowe restauracje, rozpala serca wszystkich tych, których pasją jest gotowanie, a dzięki biblii fermentacji przybierze na sile. Ponad 700 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat, wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso. Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej. Dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne. Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Skrzyszów - Wypożyczalnia
Brak informacji o dostępności: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Fermentacja to sztuka i prawdziwa przygoda! I ogromne pole do eksperymentowania! Z powodzeniem można kisić nie tylko popularne warzywa, ale także dzikie rośliny, a nawet grzyby. Przepyszne efekty zaskoczą nawet ciebie. Kaja Nowakowska i Gosia Ruszkowska, blogerki znane jako Mead Ladies, radzą, jak BEZPIECZNIE i smacznie fermentować to, co rośnie wokół nas (dzika marchew, lipa, bez lilak, boczniak, rdestowiec, żółtlica, głóg, stokrotka i wiele innych). Kiszonki i fermentacje to nie tylko kulinarna fantazja! To przede wszystkim samo zdrowie - jedzenie kiszonek i innych fermentowanych produktów pozytywnie wpływa na nasz organizm: wzmacnia jelita, poprawia trawienie i zwiększa odporność. Poznaj również Dzikie smaki. Kuchnię zwariowanego zbieracza roślin, gdzie znajdziesz przepisy na pyszne dania z grzybów, korzeni, liści, owoców, nasion i kwiatów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Pogórska Wola - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.4 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej