Oakeshott Isabel
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Skrzyszów - Wypożyczalnia
(1)
Szynwałd - Wypożyczalnia
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(782)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Oakeshott Isabel
(-)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(262)
Trzeciak Weronika
(262)
Konopnicka Maria
(260)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Leśmian Bolesław
(233)
Krasicki Ignacy
(229)
Zarawska Patrycja
(224)
Roberts Nora (1950- )
(219)
Fabianowska Małgorzata
(207)
Goliński Zbigniew
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Kraszewski Józef Ignacy (1812-1887)
(191)
Popławska Anna
(179)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(175)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(174)
Prus Bolesław (1847-1912)
(173)
Steel Danielle (1947- )
(163)
Jachowicz Stanisław
(159)
Ławnicki Lucjan
(157)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(154)
Żeleński Tadeusz (1874-1941)
(144)
Lech Justyna
(138)
Courths-Mahler Hedwig (1867-1950)
(133)
Rolando Bianka
(131)
Mickiewicz Adam
(129)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(127)
Adamus-Ludwikowska Jolanta
(126)
Clark Brenda
(126)
Włodarczyk Barbara
(120)
Czechowicz Józef
(119)
Shakespeare William (1564-1616)
(119)
Christie Agatha (1890-1976)
(118)
Szal Marek
(118)
Chotomska Wanda (1929- )
(112)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(110)
Rzehak Wojciech
(109)
Siudak Jacek
(108)
Musierowicz Małgorzata (1945- )
(106)
King Stephen (1947- )
(105)
Liebert Jerzy
(105)
Słowacki Juliusz (1809-1849)
(104)
Tuwim Julian (1894-1953)
(103)
Szancer Jan Marcin (1902-1973)
(102)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Napierski Stefan
(101)
Słowacki Juliusz
(101)
Montgomery Lucy Maud (1874-1942)
(99)
Krzyżanowski Julian (1892-1976)
(98)
Mazan Maciejka
(96)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Orzeszkowa Eliza (1841-1910)
(95)
Orzeszkowa Eliza
(91)
Wilczek Piotr
(90)
Lindgren Astrid (1907-2002)
(89)
Głowińska Anita
(88)
Polańczyk Danuta (1964- )
(88)
Kraszewski Józef Ignacy
(87)
Miciński Tadeusz
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Asnyk Adam
(86)
Bourgeois Paulette (1951- )
(86)
Kasdepke Grzegorz (1972- )
(85)
Bogdziewicz Monika
(84)
Jaczewska Edyta
(84)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(83)
Hesko-Kołodzińska Małgorzata
(83)
Lem Stanisław (1921-2006)
(83)
Szulc Andrzej
(83)
Zimnicka Iwona (1963- )
(82)
Ross Tony (1938- )
(81)
Sekuła Elżbieta
(79)
Coben Harlan (1962- )
(78)
Spirydowicz Ewa
(78)
Baudelaire Charles
(77)
Drewnowski Jacek (1974- )
(76)
Dąbrowska Maria (1889-1965)
(76)
Iwaszkiewicz Jarosław (1894-1980)
(76)
Jennings Sharon (1954- )
(76)
Skibniewska Maria (1904-1984)
(76)
Kasprowicz Jan
(75)
Kosińska Aleksandra
(75)
Maliszewski Karol
(74)
Szklarski Alfred (1912-1992)
(74)
Gralak Anna
(73)
Zieliński Bronisław (1914-1985)
(73)
Fabisińska Liliana (1971- )
(72)
Kornhauser Julian
(72)
Rozwadowski Stanisław (1923-1996)
(72)
Wasilewski Kazimierz
(72)
Drabik Wiesław (1956- )
(70)
Syrokomla Władysław
(70)
Webb Holly
(70)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Chów zwierząt
(1)
Etyka
(1)
GMO
(1)
Gospodarstwo rolne
(1)
Hodowla zwierząt
(1)
Marnotrawstwo żywności
(1)
Mięso
(1)
Produkcja zwierzęca
(1)
Rolnictwo
(1)
Zdrowie
(1)
Żywność
(1)
Gatunek
Esej angielski
(1)
Publicystyka
(1)
Publicystyka angielska
(1)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Za wszystkim, co jemy, kryje się jakaś historia. Właśnie teraz, gdzieś na świecie, zostają zabite 4 tysiące zwierząt. W ciągu ostatnich dziesięcioleci zwierzęta hodowlane znikały z naszych łąk i pastwisk, bo rozrastający się przemysł hodowlany zamknął je w klatkach i boksach. Rocznie pochłania on dziesiątki miliardów niewinnych istot, hodowanych na mięso, mleko i jaja, które codziennie zjadamy. Przez 3 lata Philip Lymbery podróżował po świecie i przyglądał się temu, jak wygląda "od kuchni" przemysłowa hodowla zwierząt i jak wpływa na ludzi, zwierzęta i planetę. Lymbery odwiedza m.in. fabryki w Usa, Peru, Chinach, Meksyku i pokazuje, jak umyślnie pogarszana jest jakość jedzenia, które trafia na nasze stoły: od sztucznego przyspieszania wzrostu zwierząt, poprzez używanie ogromnych ilości środków chemicznych, antybiotyków, leków hormonalnych, po nadprodukcję zboża na paszę. Farmagedon jest wołaniem do naszego sumienia, wezwaniem do ujrzenia w hodowli przemysłowej jednej z najbardziej przerażających przyczyn marnowania żywności, cierpienia zwierząt, wymierania zagrożonych gatunków zwierząt, zanieczyszczenia wód oraz rosnącej liczby chorób cywilizacyjnych. Autor nie zostawia jednak czytelnika wyłącznie z bulwersującym obrazem przemysłu żywieniowego - pokazuje, jak w prosty sposób każdy konsument może uchronić się przed jedzeniem mięsa, jajek i mleka pozyskiwanych w tak skandaliczny sposób. Oto bulwersujący obraz produkcji jedzenia, które ląduje na naszych talerzach - obowiązkowa lektura dla wszystkich, których obchodzi, czym karmią siebie i swoich bliskich na co dzień.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Skrzyszów - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 636 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Za wszystkim, co jemy, kryje się jakaś historia. Właśnie teraz gdzieś na świecie zabitych zostaje 4 tysiące zwierząt. W ciągu ostatnich dziesięcioleci zwierzęta hodowlane znikały z naszych łąk i pastwisk, bo rozrastający się przemysł hodowlany zamknął je w klatkach i boksach. Rocznie pochłania on dziesiątki miliardów niewinnych istot hodowanych na mięso, mleko i jaja, które codziennie zjadamy. Przez 3 lata Philip Lymbery podróżował po świecie i przyglądał się temu, jak wygląda "od kuchni" przemysłowa hodowla zwierząt i jak wpływa ona na ludzi, zwierzęta i planetę. Lymbery odwiedza m.in. fabryki w USA, Peru, Chinach i Meksyku. Pokazuje, jak umyślnie pogarszana jest jakość jedzenia, które trafia na nasze stoły: od sztucznego przyspieszania wzrostu zwierząt, poprzez używanie ogromnych ilości środków chemicznych, antybiotyków i leków hormonalnych, po nadprodukcję zboża na paszę. "Farmagedon" jest wołaniem do naszego sumienia, wezwaniem do ujrzenia w hodowli przemysłowej jednej z najbardziej przerażających przyczyn marnowania żywności, cierpienia zwierząt, wymierania zagrożonych gatunków, zanieczyszczenia wód oraz rosnącej liczby chorób cywilizacyjnych. Autor nie zostawia jednak czytelnika wyłącznie z bulwersującym obrazem przemysłu żywieniowego – pokazuje, jak w prosty sposób każdy konsument może uchronić się przed jedzeniem mięsa, jajek i mleka pozyskiwanych w tak skandaliczny sposób. Oto wstrząsający obraz produkcji jedzenia, które ląduje na naszych talerzach – obowiązkowa lektura dla wszystkich, których obchodzi, czym karmią siebie i swoich bliskich na co dzień.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Szynwałd - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej