53355
Książka
W koszyku
Sekrety jedzenia / Andrzej Fiedoruk ; redakcja Aneta Wieczorek. - Wydanie 1. - Łódź : Księży Młyn Dom Wydawniczy Michał Koliński, 2021. - 164 strony : faksymilia, fotografie, portrety, rysunki ; 24 cm.
(Książki dla Ludzi Ciekawych)
A gdyby tak móc zajrzeć do wszystkich kuchni, garnków, pieców, restauracji i za sklepowe lady? Posmakować potraw z antycznych stołów i peerelowskich imienin u cioci, gdzie jest flaszka, dwie butle wina, śledź, pączki i wieprzowina… Wyruszyć w niezapomniany rejs MS „Piłsudskim”, na pokładzie którego w chłodni zamknięto 40 ton jajek, a na śniadanie kelnerzy serwują kawior i pasztet sztrasburski. Szepnąć do ucha Herbertowi Hoonerowi obietnicę: Kurczak w każdym garnku i samochód w każdym garażu, a po chwili w podlaskiej wsi moczyć, panierować i smażyć prawdziwki. Ukoić pragnienie polo cocktą w Kingsajzie i głód zawiniętą w płótno słoninką…
Status dostępności:
Łękawica - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.5 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca bibliografii
Źródła zdjęć na stronie 164.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej