53568
Book
In basket
Najlepsza wśród książek kucharskich poświęconych pieczeniu chleba. Od prawie piętnastu lat znana na całym świecie jako „biblia chleba”. Zawiera 140 przepisów, od bagietek, poprzez różne rodzaje pełnoziarnistego chleba i po chleb z gruboziarnistej mąki pszennej typu semolina, aż po włoskie pieczywo drożdżowe typu focaccia. Prezentuje całą gamę technik piekarskich na wszystkich etapach wytwarzania chleba od wytworzenia zakwasu po dekorowanie.
Availability:
Pogórska Wola - Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 641.55/.56(083.12) (1 egz.)
Notes:
General note
Tytuł oryginału: Bread: a baker's book of techniques and recipes.
Na okładce: Wydanie nowe, uzupełnione.
Bibliography, etc. note
Bibliografia na stronach 459-460. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again