53551
Książka
W koszyku
Przepisy znajdujące się w książce zebrane zostały podczas badań terenowych, spotkań z gospodyniami i gospodarzami, którzy wciąż pamiętają tradycyjne przepisy charakterystyczne dla naszego terenu i kultywują tradycyjny, rodzinny sposób gotowania, wykorzystując przy tym dostępne w gospodarstwach produkty. Historycznie patrząc, kuchnia Ziemii Tarnowskiej to kuchnia ludowa, prosta, ale prosta w najlepszym tego słowa znaczeniu - czyli smaczna, pachnąca, kolorowa i zdrowa. Kasze, nabiał, mąki, jaja, jarzyny, owoce grzyby, zioła, to podstawa tutejszej, tradycyjnej diety.
Status dostępności:
Skrzyszów - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Pogórska Wola - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Łękawica - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Szynwałd - Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga dotycząca finansowania
Publikacja współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej