53355
Book
In basket
Przepisy znajdujące się w książce zebrane zostały podczas badań terenowych, spotkań z gospodyniami i gospodarzami, którzy wciąż pamiętają tradycyjne przepisy charakterystyczne dla naszego terenu i kultywują tradycyjny, rodzinny sposób gotowania, wykorzystując przy tym dostępne w gospodarstwach produkty. Historycznie patrząc, kuchnia Ziemii Tarnowskiej to kuchnia ludowa, prosta, ale prosta w najlepszym tego słowa znaczeniu - czyli smaczna, pachnąca, kolorowa i zdrowa. Kasze, nabiał, mąki, jaja, jarzyny, owoce grzyby, zioła, to podstawa tutejszej, tradycyjnej diety.
Availability:
Skrzyszów - Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Pogórska Wola - Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Łękawica - Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Szynwałd - Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 641.55/.56 (1 egz.)
Notes:
Funding information note
Publikacja współfinansowana przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014-2020.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again