53243
Book
In basket
Dookoła smaków : podróże kulinarne szefa Wincentego / [tekst Štepánka Sekaninová ; ilustracje Jakub Cenkl ; przekład Piotr Salewski]. - Wydanie pierwsze. - Gdańsk : Wydawnictwo Adamada, 2019. - [38] stron złożonych : ilustracje ; 24x27 cm + Podręcznik dla kuchcika : przepisy i rady ([16] stron : ilustracje ; 22 cm).
Pachnąca morzem i pomarańczami hiszpańska paella albo wietnamska zupa pho pełna makaronu ryżowego, imbiru i papryczek chilli. Somalijskie cambuulo z ryżem i fasolą w sosie pomidorowym z dodatkiem kilku kropel oleju sezamowego, a może australijski ferburger z sarniną i śliwkowym chutney. Meksykańskie empanadas wypełnione chorizo i chilli lub kanadyjskie poutine, czyli dwukrotnie smażone frytki w sosie pieczeniowym ze skrzypiącym serem i szarpaną wołowiną. Cieknie Wam już ślinka? Nie traćcie czasu - ruszajcie za szefem Wincentym odkrywać smaki świata (i uczyć się gotować). Smacznego!
Availability:
Pogórska Wola - Wypożyczalnia
There are copies available to loan: sygn. 392.8:64(02.053.2)(02.025.2) (1 egz.)
Notes:
General note
Tytuł oryginłu: Za dobrotami světa s kuchařem Vincentem.
W środku znajduje się książeczka z przepisami i poradami kulinarnymi.
Opis według okładki.
Funding information note
Zrealizowano ze środków Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa /dotyczy egzemplarza o numerze inwentarzowym 22960/.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again